Hofleverancier

Burgemeester Overweg: “Het is de kroon op jullie werk”. Het is alweer een tijdje geleden, maar tijdens ons 125 jarig jubileum dat Bakkerij Schuld op 27 augustus 2011 vierde kreeg het een extra feestelijk tintje. Toenmalig burgemeester van de gemeente Oldebroek, de heer H.G. Overweg,maakte officieel bekend dat: ´Het de Koningin heeft behaagd Bakkerij Schuld te onderscheiden met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Criteria

Bedrijven die een aanvraag indienen moeten voldoen aan drie criteria: • de onderneming moet minimaal 100 jaar bestaan; • er moet sprake zijn van een onberispelijke bedrijfsvoering; • de onderneming moet binnen de bedrijfstak een vooraanstaande plaats innemen

Aanvraag

De aanvraag was bovendien perfect voorbereid. Burgemeester Overweg liet weten: “Ik heb als burgemeester met enige regelmaat dergelijke aanvragen begeleid en ik was verrast door de zeer professionele aanpak.”

Onderscheiden

Het predicaat wordt inmiddels meer dan 200 jaar (sinds 1806) uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit, continuïteit en integriteit. Het bijbehorende koninklijk wapenschild benadrukt het vakmanschap. Het predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier is geldig voor 25 jaar.

Jaap en Jan-Aart, de vierde en vijfde generatie Schuld, zijn dolblij met deze spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. “Hier is door vijf generaties hard aan gewerkt. Iedereen is in zijn eigen tijd, op zijn eigen manier vooruitstrevend bezig geweest.”

Bezorgen we al bij jou?